Миклош Форма - Морепад, с укр
* * *
Я люблю осенний морепад:
Что ни шаг - утонешь в новом море...
Небо отражённое позорят,
Побережье - листьев звездопад.
Небо нам пошлёт морей ещё:
Север гонит туч громаду вздорно,
Значит, вниз опять нахлынет море,
Солнце толщину не пропечёт.
Лодки по́лны золота цветов,
Лужным морем вдаль плывут к причалам.
Осенью давно не жду печалей:
Счастьем в октябре сиять готов.
08.10.2024 20-40
Оригинал: http://stihi.ru/2024/10/08/3964
Миклош Форма
Обожнюю осінній морепад,
Коли на кожнім кроці – нове море,
і в цьому морі небеса прозорять,
а узбережжя – листя зорепад.
А небо обіцяє моря ще,
Бо з півночі зібрались хмари чорні,
А значить, знову впаде долу море,
Й не вірте сонцю, що вже не пече.
Човни тримтливі жовтих кольорів
Пливуть калюжним морем до причалів...
Я восени не вмію ждать печалей –
Я в жовтні завжди щастям майорів...
Свидетельство о публикации №124100806953