Ормонхои мусофирон 10. На таджикском языке

ОРМОНХОИ МУСОФИРОН*



Яке гуфто, ки Шурави ба моён

Басо зиллат расонд, худ буд чу зиндон.

Вале хак чониби онон, ки гуянд:

"Дар он давр мо шинохтем Точикистон".

Пазирам ман замони Шуравиро,

Ки халкамро надонист чузъи туркон.

Ба халки рус бигуям рахмат, к-имруз

Бародар хонд моро, кард лутфу эхсон, -

Бидод бар точикон у чои кору

Рахонид мулки моёнро зи бухрон.


_______________________________




* Ормонхои мусофирон - зери чунин сарлавха якчанд китъаву рубои ва дубайтахои солхои 2000 - 2010  навиштаамро дар китоби "Некхохи пеша кун" , ки соли 2010 дар Нашриёти давлатии ба номи Рахим Чалили шахри Хучанд аз чоп баромада буд, чой дода будам.


Рецензии