Ормонхои мусофирон 8. На таджикском языке

ОРМОНХОИ МУСОФИРОН*


Маломат мезанад бар ман, касе хохад, ба осони,

Чаро умри чавони ман гузар дорад ба сарсони?

На коре дар Ватан дорам, на холе дар мусофири,

Хичолатманд ашк резам, чу гуянд: "З-Оли Сомони".



________________________________________________


* Ормонхои мусофирон - зери чунин сарлавха якчанд китъаву рубои ва дубайтахои солхои 2000 - 2010  навиштаамро дар китоби "Некхохи пеша кун" , ки соли 2010 дар Нашриёти давлатии ба номи Рахим Чалили шахри Хучанд аз чоп баромада буд, чой дода будам.


Рецензии