Ормонхои мусофирон 5. На таджикском языке

ОРМОНХОИ МУСОФИРОН


Зи асри бист ба бисту як хама кишвар кадам монданд,

Муаммохо басар карданду кадамхо бардам монданд.

Вале баъзе кишвархо зи нав зери хатар монданд,

Ба болои муаммохо муаммое дигар монданд.

На бисту як намуд шоду, на аз бист бахра бардоштанд,

Зи тухми асри хафту хашт ба киштшон хаббае коштанд.

Чу кишвар киштзор асту сокинон дехконанд,

Ба киштзори хароби худ чаро тухми кухан коштанд?



____________________________________________________


* Ормонхои мусофирон - зери чунин сарлавха якчанд китъаву рубои ва дубайтахои солхои 2000 - 2010  навиштаамро дар китоби "Некхохи пеша кун" , ки соли 2010 дар Нашриёти давлатии ба номи Рахим Чалили шахри Хучанд аз чоп баромада буд, чой дода будам.


Рецензии