Ормонхои мусофирон 1. На таджикском языке
Эй бародар, рост гарду некхохи пеша кун,
Акл дори, аз гузашти да;р низ андеша кун!
Одами аз хулки неку некхохи бахт ёфт,
Чун Юсуфи некном дар Миср точу тахт ёфт.
___________________
* Ормонхои мусофирон - зери чунин сарлавха якчанд китъаву рубои ва дубайтахои солхои 2000 - 2010 навиштаамро дар китоби "Некхохи пеша кун" , ки соли 2010 дар Нашриёти давлатии ба номи Рахим Чалили шахри Хучанд аз чоп баромада буд, чой дода будам.
Свидетельство о публикации №124062902761