Emily Dickinson 214 I taste a liquor never brewed

     Emily Dickinson
      
          214

I taste a liquor never brewed –
From Tankards scooped in Pearl –
Not all the Frankfort Berries
Yield such an Alcohol!
Inebriate of air – am I –
And Debauchee of Dew –
Reeling – thro' endless summer days –
From inns of molten Blue –
When "Landlords" turn the drunken Bee
Out of the Foxglove's door –
When Butterflies – renounce their "drams" –
I shall but drink the more!
Till Seraphs swing their snowy Hats –
And Saints – to windows run –
To see the little Tippler
Leaning against the – Sun!

     Эмили Дикинсон

         214

Я из жемчужного фужера
Пью странное вино.
Едва ли в рейнских винодельнях
Отыщется оно.

Росу и воздух жадно пью –
И в голове дурман.
Бреду в расплавленную синь
Как пьяница в шалман.

Уже подпитую пчелу   
Торопит прочь цветок.
Пресытился нектаром шмель,
А я всё пью – и в прок. 

Лукаво ангел подмигнет,
Узрев хмельную мисс.
Стою, скликая всех святых,
На солнце опершись.

 


       


Рецензии
Это прекрасно, Илья!
Спасибо!

Сергей Батонов   16.02.2024 12:32     Заявить о нарушении
Спасибо, Сергей.

Илья Липес   16.02.2024 17:00   Заявить о нарушении