Имтихони хаёт. Экзамен жизни. На таджикском языке
Гох шоди меоварад, гохе талх аст чу кахдуд,
Хамчу шохрох хамвор нест, пасту баланди дорад,
На хар вакт киштахояш хосили хуб меорад.
Барои дарки ин хол дониши инсон махдуд,
Варо ташвиш медихад гами хар буду набуд,
То акли хеш шинохтан хеле хато мекунад,
Хатто аз кутохакли бар худ чафо мекунад.
Вале агар омузад дарси хаёт мукаммал,
Андеша менамояд пеш аз ичрои амал.
Давугечи ин чахон санчишест ба хар инсон,
Умри кутахаш нек аст, гар бигзашт аз имтихон.
Свидетельство о публикации №121010601805