Чистону кист он. На таджикском языке

      

    ЧИСТОНУ КИСТ ОН?


Ватанро харду фарзанданду, аммо

Чаро тазоди хамдигар?  Муаммо:

Яке пурсабр, дигар кунчкову хайрон,

Яке шоду дигар чун абри гирён,

Яке донандаи асрори олам,

Дигар аз хар хусус бисёру ё кам,

Яке пургайрату тансолиму мард,

Дигар дар гушае печидаи дард,

Яке хамрози ёрони дилогох,

Зи чону дил ватандусту ватанхох,

Дигар, гашта асири доми душман,

Ватангумкардаву расвои олам,

Яке орад ба кишвар сулху вахдат,

Дигар халкабагуши хизби нахзат,

Якеро гашт насиб дуои модар,

Дуои неки мардумон саросар,

Дигар вичдон фурухт бар симу бар зар,

Шунид лаънат зи хохар хам бародар…

Ки бошад ин яку в-он дигаре кист?

Сифатхову тазодхоро сабаб чист?


Рецензии
Какое произведение , все поняла. С Ув Анна

Анна Серкова   25.10.2020 21:37     Заявить о нарушении