Аржан

- видео

Ада-Уулы-котон-кыпчак-Эр-Байс

Јабаа-Кан-Баажында
Аржаанга
(Оос тилле)
Айдынг-Кюннинг алдында
Баайлу бюткен аржааныс,
Алтай-Кудай аадына
Баалу-чюмдю баайлыгыс.

Су-каадыкты онгдоолткон
Ак-аруулык ёрёёкён!
Санаа-сынды сээргиткен
Ак-айаастык аар-аржан!

Ал-санаамды јаарыдар,
Алтын-сыным јэнгилттер!
Ак-санаалык эбелттер,
Арка-сыным јаазылттар!

Эне-Алтай ёнгжюксин,
Алтай-Кудай мактаалзын!
Элис-јоныс эмдеелзин,
А;ыс-кужыс кёптёёзин!

Кайракан, баш!
Кайракан, баш!
Кайракан, баш!


Јабаган-Бажында
аржанга
(Литературалык тилле)

Айды;-К;нни; алдында
Баайлу б;ткен аржаныс,
Алтай-Кудай адына
Баалу-ч;мд; байлыгыс.

Су-кадыкты о;долткон
Ак-арулык ;р;к;н!
Санаа-сынды сергиткен
Ак-айастык ар-аржан!

Ал-санаамды јарыдар,
Алтын-сыным је;илттер!
Ак-санаалык эбелттер,
Арка-сыным јазылттар!

Эне-Алтай ;;ж;ксин,
Алтай-Кудай макталзын!
Элис-јоныс эмделзин,
А;ыс-кужыс к;пт;зин!

Кайракан, баш!
Кайракан, баш!
Кайракан, баш!


Рецензии