Хонадоршавии Лак. Женитьба Лака. На таджикском язы

      ХОНАДОРШАВИИ ЛАК
           (Хачвия)

    Бо сад орзую ният,
    Карда бо Пак маслихат,
    Лак ба зани зебое,
    Хушгапу дилрабое
    Дил бохту ба вай дархол
    Бе санчишу шархи хол,
    Карда мухаббат изхор,
    Бишуд чазманд харидор...

    Ба никохаш даровард
    Ва ба хонааш овард.
    Хабар бинмуда хешон,
    Шиносу ёру дустон,
    Хохиши зан ичро кард,
    Туи калон барпо кард.

    Ду руз чун аз туй бигзашт,
    Рафтори зан дигар гашт:
    Лафзи хуши зан гум шуд,
    Мисли неши каждум шуд,
    Акнун бечора Лакро
    Дашном медод беибо,
    Гуё бо арра азоб
    Медод асаби хароб.

    Холо Лак бас хайрон аст,
    Аз карда пушаймон аст,
    Лек илоче пайдо нест,
    Худкардаро даво нест.
 
   


Рецензии