Ба Максудалии Мухаммадали. Акростих на таджикском
(Мувашшах. Акростих на таджикском языке)
Мешавад дил лабрези мехр он дам, ки бихонам байти ту,
Ахсанат бодо, ки мехрбору дилкаш аст доим сайти ту.
Коил намуди бо мухаммас муаллифони газал,
Сайр дар бустони мухаммас хуш аст бар дустдорони газал.
Удаборо мекуни шоду мамнун бо мазмуни наве,
Дода сайкал оинаи назми онон бо кавли наве.
Ангубини мухаммасхот шахдбахши газалхои кухан,
Лолазорест хар сафхаи девонат аз асрори сухан
Ифтикори некат зеббахши гулистонхои сухан аст,
Мухлисонро доим майлу хаваси сайр дар он чаман аст!
Свидетельство о публикации №119101410011