Ба Киминчону Мавлудабону. Акростих на таджикском

БА ХАМСИНФОНАМ ОБИДЧОНОВХО
    МАВЛУДАБОНУ ВА КИМИНЧОН

Меhри ту дар ќалби пуршўр
Аз кўдакї  бинмуда jо,
Валоашро зеб доду нур,
Лоларухо, моhпайкаро!
Узубатноку гўшфорам
Доимо монд суханhояш
Аз он рўзе, ки ёд дорам,
БОНУ гаштї ту барояш.
Варо, ки ёри туст, дар зер
Абдуќаюм васф кард дар шеър:
Кавокиб гаштаанд hайрон зи сидќат,
Илоhиро биомад хуш аз ишќат.
Мудово jуста рўзу шаб ба ёрат,
Иёдат буд hамеша дар хаёлат.
Накарда нолише аз jабри айём,
Чаhони умр дарк кардї мисли Хайём.
Ояти ишќу вафо бояд зи ту
Насоро биjўянд, омўзад hинду!

                12.05.2017


Рецензии