Гапи хамсинфон. Мувашшах. Акростих на таджикском
Гарчи сапедиhои сар ба мо
Аз гузашти умр хабар медиhанд,
Парво надорем, к-ин лаhзаhо
Инак ба дил боз асар мениhанд.
Xар дам садое дар ниhоди мо
Арзи вjуд мекунад бас hазин:
-Меъёри умр аст гар нишоти мо,
Сармасту беhушем аз ин чаро?
Инону ихтиёр куjо шуданд,
Навмедї зи чист дар нигоhи мо,-
Фонусу шамъи аќл фано шуданд?-
Огаh нестанд чаро аз оhи мо?
-На ин тавр аст,- гўяд идроки мо,
Ин гапест пурнур з-иштироки мо
10.04.2017
___________________________________________
PS: http://www.stihi.ru/2020/05/13/3067
Свидетельство о публикации №119070604513