Ба бадномкунандагони замони Шурави

   БА БАДНОМКУНАНДАГОНИ ЗАМОНИ ШУРАВИ


Чун бар гузаштаи халќи худ нек назар афканї,
Ќолаби афкори нотавонбин агар бишканї,
Санге назанї hеj ба мероси бузургони хеш,
Дур бошї hамеша аз макри душмани бадандеш,
Шояд, ки аз замони Шўравї оварї бар ёд,
Ки чї сон шудем соhиби давлати тозабунёд?

Магар онон, ки Октябру Ленинро наh мезананд,
В-аз «золимї»-и hизби коммунист манаh мезананд,
Хиште ба бунёди давлати тоjик гузоштаанд?
Ё аз ранjбарон нафареро сарвар гумоштаанд?

Бигў, эй бадномкунандаи замони Шўравї,
Маъмул буд оё он замон бамуhоjиратравї?
Марди hунар магар хору hаќир буду нотавон?
Бекор дар кишвараш монда буд магар насли jавон?
Магар тоjикистоние ба иллати нодорї
Зери хавфу хатар мегузошт jон дар мардикорї?
Ё магар бемори бепулу камбаѓале ночор
Месупорид бе табобате љонашро ба Чаббор?

Ёд ор, агар наї бандаи ношукри дилсиёh,
Чї сон Xизби Ленин медошт ќадри hар инсон нигоh!
Ёд ор, ки чї гуна hар як фарзанди коргару деhќон
Баhравар буд доим аз меваhои илму ирфон!
Ёд ору бидон, ки маhз ленинчиёни болшевик
Гузоштанд пойдевори имрўза давлати тоjик!

Аз замони Истиќлол сад шукр бинмуда, мегўям,
Ки айбе аз гузаштаи халќи хеш намеjўям!

                23.05.2016


Рецензии
Огромное спасибо за фото!

Соседка-таджичка перевела содержание стихотворения. Понравилось не то слово. Браво!

Кто может забыть эту сказочную страну, если родился и вырос там?

Раиса Раевская-Каменева   27.07.2020 10:54     Заявить о нарушении