Мувашшаххо. На таджикском языке
Ба устод Гулназар
Гўям, ки , эй устоди азиз, саломат бошед!
Умри сада бинеду доим саломат бошед!
Лоиќ шудаед Шумо ба эњтироми тољик,-
Некхоњист сифати хоси Шумо, саломат бошед!
Арзандаед ба ифтихор њам ба номи тољик,
Зањмат кашидаед барояш, саломат бошед!
Аз «Гимни миллї» мешавад сар саломи тољик,
Рањнамои миллатед Шумо, саломат бошед!
05.02.2014 с.
Ба устод Саидали Маъмур
Соњибсухане бо дили пур
Аз завќи сухан гашта махмур,
Иззаткунон ёру дўстон,
Дар шеър намуд васфи онон.
Арбоби сухан буданро,
Лоиќи Ватан шуданро
Исбот намуд дар ашъор
Маъмур, ки дилаш зи ишќ саршор!
05.02.2014 с.
Ба Фарњод Каримов
Фармондењи лашкари хомабадастон
Арбоби маорифро басо парварид,
Ростбинї пеша намуду байни дўстон
Њарфшиносї карда асарњо офарид,
Одамиятро соњиб шуда дар Зарафшон,
Дўстком гашту доим дўстро ќимат харид.
05/02.2014 с.
Ба Туѓрал Шокиров
Тафсири луѓоти бас мушкил
Устод буданат намуд маълум.
Ѓазви рањи илм кардиву дил
Рост кард рањи каљ ба чанд рањгум.
Азбаски тафаккурат комил,
Лаззат бибаранд аз он мардум.
Ба Тошмурод Самадов
То замоне дар коргоњ бо якдигар будем њама,
Обу нон дар шоду ѓам бо њамдигар дидем њама.
Шўрињои шаккару шањди намак чашидаем,
Мењр чисту оќибат чист дар амал санљидаем.
Умри мо бењуда нагзашт, зор нашудем мо ба дўст,
Ростї, ки ин замон низ њар рўзамон бо дўст накўст.
Одамият доштем мо дар кору бору зиндагї,
Доимо бинмуда ёд аз Кирдугору бандагї.
Иќтидору ќуввати моён зи дўстист то кунун,
Сарнавишти нек дорем, з-он ки дўст аст дар он сутун!
Алималлоњ, ки нишасти дўстон бе Шумо њељ аст,
Мурувватњои мо бе мурооти Шумо њељ аст.
Адолатпешагї омўхтаед аз Самад бобо,
Давоми умратон низ, эй некном, пурсамар бодо!
22.02.2014 с.
Ба Ф А Х Р И Д Д И Н
Фахр мекард = зи номаш, фахри бе кибру щурур,
Аз худписанду мащрурон хештанро медошт дур,
Хирадманд буд =ву ба мумтозц басо машьур,
Ровие буд, к-аз бахти ёрон гаштааст махмур.
Исобатьои аылаш дар ашъор нишонрас буд,
Дили гармаш мес=хт бар диёру худотарс буд,
Давоми умри худ = некпиндор буду некном,
Ибрат ом=хту шуд ибратом=зи шогирдон,
Нак=рафторц буд ьамеша хислати хосаш,
Тамоми умри к=тоьаш некхоьц буд ихлосаш!
С О Л И Я М О Х
Студенческие годы – прекрасная пора,
О них старики помнят, мечтает детвора.
Любовь к знаниям объединяет всех,
И стар и млад, надеющихся на успех.
Яркие дни эти запомнятся навсегда,
Мифы уходят, привязанности – никогда!
О дружбе священной юности беспечной
Хорошими словами вспоминаем вечно!
Апрель 2014 г.
А З И З И А Ш Т И Ё Н
(Ба њаштодсолагии рўзномаи «Шўњрати Ашт»
Шўњрати «Зарбдори Ашт» боло бишуд,
Ўњбаташ гардид фузун, воло бишуд,
Њаќпарасту њаќшиносу њаќгўй,
Роздони мухлисону розгўй.
Аз ањодис нуктасанљона ба мо
Турфа ахбор менамояд доимо.
Илтизоми хидмати мардум ба дўш
Ањд бинмудї, набиншинї хамўш,
Шорењї кардї муаммои замон
То ба имрўз, эй азизи аштиён.
Љашни њаштод муборак бошадат,
Кош бинем, эй анис, љашни садат!
23.05.2013 с.
Свидетельство о публикации №119070505155