Сар то ба по дилгаштахо. На таджикском
Мавчи берунчаста аз зарфи ду сохил будаам.
Хар кадар дил чустаам дар зиндагии хештан,
Он кадар бо ёди дил сар то ба по дил будаам».
Лоик
САР ТО БА ПО ДИЛГАШТАХО
Чун диле ёфтем мо дар ин хаёти бебако,
Як дили саршори ишку пур аз мехру вафо,
Чо намуда дар дили хеш мехри онро то абад,
Доимо хонем бар У аз сидк мо хамду сано.
У хамебахшад ба мо бо мехрубонихош умед,
Дар амал гохе равад ногахон аз мо хато.
Чо гирифта дар дили мо, дидахо равшан кунад,
То биёбем мо ба суяш рохи худ рузи чазо.
То биомузад ба мо низ ошикии бебадал,
Вирд месозем хамеша аз каломаш ояхо.
Мо ба номаш зиндаему по менихем руи замин,
То биёбем чой назди сар то ба по дилгаштахо.
Доимо дорем умед аз неъмати боги бихишт,
Чун кушоем дасти худ хар лахзае бахри дуо!
2004
Свидетельство о публикации №119070504817