Андеша. На таджикском языке

    АНДЕША


Гаhе ёрем, гаhе бо hам hарифем,
Гаhе дар шоду ѓам гўё шарикем,

Гаhе бар осиёби душмани хеш
Xамерезем обе бо ќалби садреш.

Ба некї рўзу шаб hар як hарисем,
Ба ќавли сарварон «халќи шарифем»,

Зи некї ќалбhоямон дорем равшан,
Накўї jомаест маhкам зи jавшан.

Чу санг афканд касе бар хонаи мо,
Агар хеш аст ва ё бегонаи мо,

Биандешему мо чизе нагўем,
Аз ў пештар раhи оштї биjўем…

Вале hамсояе андешаи мо
Бихонад тарсу ваhму пешаи мо…

                Декабри  2009 


Рецензии