Пунгази зебои ман. На таджикском языке
Пунѓази зебои ман, деhи беhамтои ман,
Ифтихори халќи ман, дар jаhон яктои ман!
Ту куhан, ту навjавон, ту биhишти jовидон,
Мардумат hимматбаланд, мулки побарjои ман.
Раќси чашмасори ту, оби софи сои ту,
Пуштаhои лолазор, водии себзори ту,
Ќуллаи Бобои Об, бовиќор кўhсори ту
Боиси фахри ман аст hусни нотакрори ту!
Мардуми озоди ту, кўдакони шоди ту,
Гарчи паhнанд дар jаhон, зиндаанд бо ёди ту.
Дил ба ваjд меоварад форамии боди ту,
Xар куjое меравам, дар дилам эjоди ту.
Пунѓази мо, деjи мо, модари дилсўзи мо,
Дар оѓўшат бигзарад шодона hар рўзи мо.
То абад поянда бош, эй диёри кадрдон
Доимо ту огахи зи hар созу сўзи мо!
Фарзандонат hамеша, некї бинмуда пеша,
Карданд аз сулhу салоh в-аз ваhдатат андеша.
Дар ќалби hар як з-онон, то зиндаанд дар jаhон,
Меhри Пунѓаз чун дарахт рондааст бо меhр реша.
2013 с.
Свидетельство о публикации №119070402043