Маъни. На таджикском языке

                МАЪНИ
               

   Шеър агар танhо арўзу мазмуни он дар шакл буд,
   Xар либосоростаеро зиннат нишони аќл буд.

   Ќиммати шеъру суруд дар мафhуми сарбаста нест,
   Дар либоси назм низ, hарза ба jуз сафсата нест.

   Гар набошанд дар наќлhо аз маъниhои нек нишон,
   Гар бимонанд маъниhо аз фаhмиши сомеъ ниhон,

   Кай бигирад дар диле jой як сатр аз садhо асар,
   Афканад дар боѓи ирфон аз шохhояш як самар?

   Аз аќиби шакл нарафтам hаргиз ман дар ин китоб,
   Гар шавад маќбули аќле, донам, ки гардам комёб!

   Ман hамесозам доим афкори худ осон баён,
   То ба осонї биёбад маъние hар кас аз он.


                20.02.2015 с.

 


Рецензии