Къырым

Эр-Байс Бэлэк
Кан-Къырым
Кара-Те;ис курчанган
Къырым*-Алтай! Уткууйдым!
К;ни-Айы оойлогон
К;к-ча;кырды алкайдым!

Канча калык каадыгын
О;долттырган бу алтай,
Килемјизин, быйанын
;лейт текши, кемзинбей.

Чечектегин Кан-Къырым!
Амыр-Энч; к;;нзейдим!
Ч;мд; ја;ар кожо;ым
Ак санаада; сыйлайдым!

*- Кырым – Алтайда бу с;с шак мынайда бичилет (авт.)


Рецензии