Ёри номувофик
В-эй ёри номувофик, охир ту бо ки мони?"
Анвари
ЁРИ НОМУВОФИК
Чун надони кадри хеш, кадри ёре чи дони?
Сохибкавл гар набоши, чи чои суханрони?
Бе мухаббати солим, бе ишку бе вафое
Ранчидане чи бошад аз ёри бевафое?
Дар хони дасткушоде хурда намаку ноне,
Натичаи чи донем задан захри забоне?
Дар сухбати накуе фориг шави гар аз гам,
Макоми шиквае чист аз нодориву аз кам?
Медони, ки меорад дар окибат чи боре
Ранчондани бесабаб родмарди растагоре?
Хар яки ин суолро хикматеву чавобест,
Хабар дори, ки даркаш бехад кори савобест?
Гар аз гузашти айём ин маънихо надони,
"Эй ёри номувофик, охир ту бо ки мони?"
Свидетельство о публикации №119051707087
Абдукаюм Мамаджанов 17.05.2019 21:08 Заявить о нарушении