Притворщику. Ба зохирпараст

          "Чу бе зар пеши кас рише надорад хоча, чо дорад,
          Ки чои сиккаи марди шуморад сиккаи зарро".
               
                Мухсини Таъсир



              БА  ЗОХИРПАРСТ

Наккоши азал бар сари мо худ бинавишт,
Ки ба дузах раваду, кист аз ахли бихишт.
Пас хама савлати зохиру сиблату риш
Чистанд гайри риёеву як кабза хашиш?
Пардаеанд пур зи риё бар сурати зишт,
На мусулмонанд ахли калисову куништ*...
Гар ба зохир гаштаи мафтуну зи сират
Ту дар гафлативу хамечанги ба сурат,
Метароши накши маит аз санги мазор,
Ки бингоштаанд азизон бо ашки катор,
Ба ту бошад хайфи сухан, эй зохирпараст,
Ту чи дони ачри Худо бо фитрати паст?
Гуфтааст Хак, к-обиди накухуй бихиштист,
Подош ба уст, чунки амалаш нексириштист.
Лек бар газаби пардабаруе чи хочат,
Чун он газабу пардабаруист худ иллат?
Бо халки Худо ситеза бечост зи Азал,
В-ин казоро дар таърихи дин барчост масал:
Гар з-ахли диниву на обидулбути, **
Панд гиру "Ва ло такунка сохиб-ил-хути!"***

______________________

*    Ахли калисо - насрониён ва ахли куништ - яхудиён бо вучуди ришу сиблат доштан гайри мусулмонанд.

**   Обидулбут - бутпараст.

***  "Ва ло такунка сохиб-ил-хути" - "Ва монанди сохиби мохи мабош!" Ниг. "Куръон" 68:48. Ишора ба киссаи Юнус(а), ки ба кавмаш газаб намуда, дар шиками наханг азоб кашид.



                2008


Рецензии