Табассум

          ТАБАССУМ


Аз табассум мушкил осон мешавад,
Охири хар кор ба сомон мешавад.
Бо табассум мекуни гар кори хайр,
Ачри беандоза мебини зи Хайр!
Хазлу шухи гар садо дод хар замон,
Мераханд он дам зи гамхо одамон.
Аз табассум гум шаванд якрангихо,
Хандае гарми дихад дилсардихо.
Дил зи ранчиш аз табассум ворахад,
Мехру шавкат дар дарунаш чо дихад.
Аз табассум занги дил гум мешавад,
Покии дил хоси мардум мешавад.
Бо табассуме изхор чун гардад мурод,
Ахли сухбат мешаванд мамнуну шод!


                2004


Рецензии