Ошикем мо ошики шеъри дари

ОШИQЕМ МО, ОШИQИ ШЕЪРИ ДАРI

Ошиqем мо, ошиqи шеъри дарi,
Соhиби бахтему забони модарi.
Мо бифахрем з-он, ки тоjикзодаем,
Ошиqи ашъори Турсунзодаем,
Ошиqи шеъру gазалhои равон,
Ворисони Рo'дакии хушбаён,
З-он, ки чун он Лоиqи ширинзабон
Шоирон дорем машhури jаhон,
З-он, ки мо дар Тоjикистон рустаем,
Васфи Меhан карда, шеъре гуфтаем,
Маъниhо аз мисраhояш jустаем,
Ёфта hар маънi, чу гул бишкуфтаем.
Чунки моён ошиqем бар шeъри ноб,
Гарчи баъзан байти хоме гуфтаем.



                2000


Рецензии