Мубохиса
O' гуфт: "Биёр пиёларо, ки аз jаври фалак
Гаштем мусофиру надорем парвои малак".
Гуфтам: "Маю пиёла hаст, мo'hтоjем ба газак".
Гуфт: "Чу маю пиёла hаст, чi hоjат ба газак?"
Гуфтам: "Дафтари аъмол бувад дар дасти малак".
Гуфт: "Гo'ш кун ба Хайёму накун парвои фалак,
Х'арчанд ба дафтараш малак амалhо бинавишт,
Ором бишав, ки hар неку бад аст зи сарнавишт".
Гуфтам, ки май кадом як мушкилеро бикушод?
Ё аз майзадае магар бишуд халqе шод?
Гуфт: "Хайём бибардошт таърифи майро ба фалак,
Нагрифта ба ин кор маслиhaте зи хеj малак".
Гуфтам: "Лек o' нагуфт, ки нушида майро зи чалак,
Гум кун аqлу hушату ба хатар мон мискин сарак.
Аз сархушиhои зиёде чi дидi? Бигo'!
На hуш бошад турову на з-аqл дарак..."
2000
Свидетельство о публикации №119021706898