Эмили Дикинсон I never hear the word Escape...

Emily Dickinson
(1830-1886)

I never hear word "Escape"
Without quicker blood,
A sudden expectation
A flying attitude!

I never hear of prisons broad
By soldiers buttered down,
But I tug childish at my bars
Only to fail again!


                * * *


Эмили Дикинсон
(1830-1886)

Услышав слово "Бегство",
Вскипает кровь моя,
От упования внезапного
Взмываю в небо я!

Услышав, что солдаты в тюрьмах
Колотят массово,
Лишь с бессилием детским
Решетки я трясу опять!


Рецензии