Ноябрь - November
met grof gemalen zout – minuten, seconden.
Goedenavond, mijn oude vriend, met lastig karakter,
die stenen-korunden in de hemel zet,
opdat de mechanismen van het oude horloge
niet kapotgaan en niet verroesten,
opdat de velden niet rotten en niet smoren.
Die wrijft de lenzen van zijn gebrekkige bril schoon.
Goedemorgen, November, geneeskrachtige maand
van de begraafplaats proza, van de honden jacht,
de maand van ruzies, scheidingen -
tien keren per etmaal
vanaf de vasten Vrijdag, vanaf Vaders zaterdag.
…de maand November loopt langs onze buitenwijk
met zijn knapzak en geweer op zijn schouders,
z’n ogen niet af kunnen wenden van de akkers.
….uitslapend tot de avond, dwalend ‘s nachts.
***
Здравствуй, ноябрь, диктующий крупно
солью зернистой минуты, секунды!
Здравствуй, приятель, с характером трудным,
в небо вставляющий звёзды-корунды,
чтоб не сломались и не заржавели
старых наручных часов механизмы,
чтобы не гнили поля и не прели,
дряхлых очков протирающий линзы.
Здравствуй ноябрь, целительный месяц
прозы кладбищенской, псовой охоты,
ссор, расставаний за сутки раз десять,
с постной ли пятницы, с отчей субботы.
Месяц ноябрь, на окраине нашей
ходит с котомкой, с ружьем за плечами,
глаз, следопыт, не спускающий с пашен,
к вечеру выспавшись, бродит ночами.
Свидетельство о публикации №118031308384