Сайлу-Кэм

Сайлу-Кэм*

Ак тайганы; ;ст;нде
Сайлу-Кэм мелтирейт,
Ак айасты; алдында
Сулуу** к;лис к;г;р;т.

Ирбис а;ыс јайымжып,
Сындай ј;рзин кыш-јайын;
Кочкорлорыс одорлоп,
Амыр ј;рзин јаантайын.

Байлуу***, сулуу Сайлу-Кэм,
Алтайысты оморкот;
Бийик сынду ыйыгым****,
А;-кужысты арбыыдат!

*-Сайлу – Кэм – суу кирген бе чыгара аккан ба к;л.
**-Сулуу – јараш.
***-Баайлу – орустап сакральный дегени.
****-Ыйык – баайлап к;йг;н јер.


Рецензии