Тюрктерге

Санаанактар
Кайран-кару улустар,
Канча чактар шыразы
;; тарттылып jаазылды.
Кайра jанбай j;ргендер
Келбейтени jартталды.
;ск; j;р;м ачылды!
Сен казак деп, кыргыс деп,
Бой бойыста; ырайдыс;
Кудай jа;ын jемирип,
Каралыкта ч;;;дис.
Религиялар, вералар
Олjоозына киредис!
Т;рк т;р;л кан бистерди
Бирлик бирге кычырат,
Т;р;;ндикти; тазылы
Билижерге jууктадат:
«Салым—сакытбас,
Конок—кондыртбас!»












Котон-кыпчак тилимле

Котон-кыпчак тилимле
Теле;иттеп ийерим,
К;;;;реген с;зимле
Телекейле учарым.

Т;рк;йелеп, кыргыстап
Казактап та айдарым;
Тана-туба тилденип,
Кожо;-кайым ч;й;рим.

Кумандылап, чалкандап
Кумыктап та ч;мдерим;
Калыктарла с;;йл;жип,
Куучындажып аларым.

Карындаштык тилимле
Ј;с элдерди о;дорым,
К;;нзегенд; ;лгерле
Јерлештерди алкаарым.


Рецензии