Sen tarixe adini qanla yazdin, Mubariz

 
Xalq qehremani Mubariz Ibrahimovun eziz xatiresine..

O gece Ulu tanri quvvet verdi qoluna,
Sen bir el ovladisan nurun sepdi yoluna,
Dar gunde komek oldu bu qehreman ogluna,
Elindeki mektubu sanla yazdin,MUBARiZ
Sen tarixe adini qanla yazdin,MUBARIZ..

Kisilik mektebinin ilk telebesi oldun,
Bu Azeri xalqinin sen qelebesi oldun,
Inaniram milletin azadliq sesi oldun,
Azadligin suarin canla yazdin,MUBARIZ
Sen tarixe adini qanla yazdin,MUBARIZ..

Milletine mehebbet qelbine yol acirdi,
Dusmen senin qarsinda dovsan teki qacirdi,
Her acdigin mermiden dusmene od sacirdi,
Dusmene bu matemi anla yazdin,MUBARIZ
Sen tarixe adini qanla yazdin,MUBARIZ..

Cani veten yolunda qurban verdin gulleye,
Ozun ise ucaldin en muqeddes zirveye,
Son sozunde bu idi:"sag olsun veten" deye
Sehidliye adini sanla yazdn,MUBARIZ
Sen tarixe adini qanla yazdin,MUBARIZ..

08.10.2010
SANKT-PETERBURQ
 


Рецензии
Bele ogullarin choh olsun, Azerbaycan halqi!

Сейид Асим   24.10.2010 14:17     Заявить о нарушении