Борщ
Но варэныкы та борщ, йих смачнише не знайдэш .
Щоб борщу мени зробляты
Трэба пивныка рубаты, а потим його скубаты
Юшку жирну готуваты, та до смаку силь додаты.
Коли юшка вже готова, буде це борщу основа.
Наризать моркву, цыбулю. Як? За те спытать бабулю.
Усе пидсмажить - пахнэ у хате - буряка тэпер додаты.
Цим усим заправыть борщ. Наточиты востро нож.
Дрибно порубать картоплю, у юшку занурюэм добре.
Та капусту шаткуваты и з квасолей додаваты.
Шкваркы слидом и укроп, та духмяно було щоб.
Мы зменшуэм враз огонь, штрих останний нанесён.
В грубку ставымо пампушки, часником кропим верхушки.
Дистаем йих з пылу, з жару. Ох и добре я кухарю.
Борщ насыплю у кисаЮ, зи смэтаной подаю.
Рядом ковбык и часник, сало и копченый шпиг.
Налываемо горилки, пидчепляем сало вилкой.
Ох и дуже вин хорош - ридный наш кубаньский борщ.
Свидетельство о публикации №125021200431