Страх ття ц в йни

Політики зняли із себе грим,
я розповім віршем вам лаконічно,
весь білий світ відразу став крихким,
хоч  може все скінчитися трагічно.

Хоч я спиртного вже давно не п'ю,
та інколи,так хочеться напитись,
через трикляту,що іде війну,
що потім буде і ночами снитись.

Ціна людських сердець у цій війні,
її страхіття,як згадаю силу,
хтось інвалід,а хтось лежить в труні,
за все сини з батьками заплатили.

Надворі дощ слозиться,вітер дме,
бо багатьох життя війна скосила,
коріння паростків згубила молоде,
що мрію пращурів наслідували силу.

Всіх,хто не повернувся із війни,
нехай вшановує вода стрімкої річки,
бо полягли в бою господарі й сини,
нехай завжди горить скорботи свічка.

Поема про війну щось не вдається,
та українцям спокій тільки сниться,
не знаю,може так мені здається?,
в наступнім році вже війна скінчиться.

Та доки Батьківщина ще в вогні,
щоб ні війни,ні грому не боялись
всім вам бажаю,щоб були живі,
дітей й чоловіків,щоб дочекались.

листопад 2024
О.Чубенко-Карпусь


 


Рецензии