121. Миск1алар

1. Чи уьлкведин юкьни юкьва
   Гуьлуьстан са бахча ава.
   Адан ч1ехи багъман вуж я,
   Вич нур гудай шуьшеда-вай?
                (Ленин).

2. Виридалай багьа,
   Виридалай мукьва,
   Виридаз буба,
   Гьикметдиз зурба-
   Чира вуж ят1а?
             (Сталин).

3. Имуча-муча, гъилив цаз
   Мецел къахчуз?
            (К1ел-кхьин).

4. Я варз туш, я рагъ;
   Я шем туш, я чирагъ,
   Экв гуниз я къуччагъ.
           (Электрик лампа).

5. Инсан туш-къекъведа,
   Гьайван туш-ч1угвада,
   Жунгав туш-бугь яда,
   Къармахрив ччил къазуна,
   Цаз техилар гуз к1анда.
            (Трактор).

   (Гаджиев Мегьамеда ва Гаджиев Агьъалара
    кхьейбур я.1940-1941 йисар).


Рецензии