Надежда Воробьёва. Агатовый перстень. Рус. Бел

Агатавы пярсцёнак

Я не магу не думаць пра цябе.
Між намі цень і межы акіяна.
Ты для мяне містычна-нечакана -
сукупнасць зор у агатавай разьбе.

Я не магу не памятаць цябе.
Між намі святло задуменнасці дзіўнай.
Ты для мяне загадкава-адзіна -
спляценне мрой у агатавай разьбе.

Святло, і цень, і яркіх зорак млявасць
у душы і радасць, і сумневы,
і яскравасць
Я не магу не думаць пра цябе.
Але сон растае ў агатавай разьбе.

Зноска.

Агат - напаўкаштоўны
вырабны камень.
Разнавіднасць - зорчаты агат.
У старажытнасці з агата выразалі
пярсцёнкі, пячаткі і г.д.

 


Рецензии