Бывает так, что только сам себе... Юрий Боровицкий

***
Бывает так, что только сам себе
Ты самый лучший в мире собеседник,
И, может быть, на вербе лист последний
Внезапно гидом сможет стать тебе.

О чём тебе расскажет этот лист
И что ещё поведает на выбор,
Когда ветров холодных слышен свист
И в небе туч ворочаются глыбы?

И ты поймёшь - бесповоротно вроде,
Что снова надвигается зима,
А для души -то завсегда тюрьма,
Когда мертвеет всё и вся в природе.


Оригинал:


***
Бывае так, што толькі сам сабе
Ты самы лепшы ў свеце субяседнік.
Хіба з лістом апошнім на вярбе
Паразмаўляеш, нібы ён - даведнік.

Аб чым табе паведаміць той ліст
І пра які яшчэ раскажа выбар,
Калі вятроў халодных чуеш свіст,
А ў небе хмар варочаюцца глыбы?

І зразумееш, выбару - няма:
Чарговая зіма на падыходзе.
А для душы яна заўжды турма,
Калі усё мярцвее у прыродзе.


Рецензии