Встреча с осенним лесом. Валентина Ментуз. с белор

А лес нас встретил гулким эхом -
То ветер шевелил верщины.
Зелёный, говорливый летом,
Теперь угрюмый, молчаливый.

Хоть кое-где, где сохраниться
Смогла в берёзах позолота,
Весь день весёлая синица
Щебечет в поисках чего-то.

Летят под ветром сиротливо
С берёз последние листочки,
А на рябинах молчаливо
Краснеют алые платочки.

И устланы листвою пряной
Лесные тропки и дороги.
Уснули тихие поляны
Сном зимним, бесконечно долгим.

И только тонкая берёза,
Словно дивчина у колодца,
Не ждёт ни снега, ни мороза,
А ждёт, когда весна вернётся.


Оригинал:


А лес сустрэў гуллівым рэхам,
То вецер гушкаў верхавіны.
Зялёны, гаманлівы - летам,
Цяпер - пануры і маўклівы.

Сям-там яшчэ пад промнем сонца
Блішчыць бярозак пазалота,
у голлі ціўкае бясконца
Сінічка - дзіўная істота.

Ляцяць ад ветрыку імкліва
З бяроз апошнія паштоўкі,
І на рабінах сарамліва
Блішчаць чырвоныя пацёркі.

Лістотай рыжаю усланы
Лясныя сцежкі і дарогі,
Заснулі ціхія паляны
Зімовым сном, бясконца доўгім.

І толькі тонкая бяроза,
Як закаханая дзяйчына,
Не снег чакае і марозы...
А час, калі вясна нахлыне


Рецензии