Сборник Дружба

Галкина Наталья

Галкина Наталья Юрьевна родилась 7 мая 1963 г., в семье инженеров-строителей. в Казахстане.
С 1964 г. проживает в г. Донецке.
Писать стихотворения начала в 1998 году.
Публиковаться стала с 2000 г., в детской газете «Настенька», в газете «Вечерний Донецк», с 2004 по 2009 гг.». Есть детская книга вместе с соавторами «День Святого Николая», издана в 2009 г., в Донецке.
Издано 3 авторских детских сборника, 2 песенника на музыку композитора Пикус Елены Семёновны, детский «Сверчок» и песенник «Свято-Покровского храма», в нем три стихотворения автора Натальи Галкиной.
Принимала участие в Фестивале искусств «Звезда Рождества» 2018 г. (Днепропетровск).
Дипломант международного конкурса «Мой аленький цветочек» за 2018 г. (Самара).
Публиковалась в педагогическом журнале «МЕТРОНОМиК».
Дипломант Международного конкурса женской ПОЭЗИИ «Славянская лира» Россия-Сербия-Болгария 2021 г. «СОДРУЖЕСТВО».


Давайте возвращать добро

Давайте возвращать добро,
Его нам очень не хватает!
Рассыпать бы, как серебро,
Пускай Планета лучше станет!

Её мы защитим от зла,
Спасём от горя всех людей,
Чтобы скорей сюда пришла
Вся чистота, и вера с ней.

Галкина Наталија Јуриевна рођена је 7. маја 1963. године у породици грађевинских инжењера. У Казахстана.
Од 1964. живи у Доњецку.
Поезију је почела да пише 1998.
Почела је да објављује од 2000. године, у дечјем листу „Настенка”, у листа „Вечерни Доњецк”, од 2004. до 2009. године. Постоји књига за децу заједно са коауторима „Св. Никола”, објављена 2009. године, у Доњецку. Објављене су јој три ауторске дечје збирке, две песмарице на музику композитора Пикус Елене Семјоновне, дечији „Цврчак” и песмарица„СветоПокровске цркве”, садржи три песме ауторке Наталије Галкине. Учествовала је на фестивалу уметности Божићна звезда 2018. (Дњепропетровск).
Добитник дипломе међународног конкурса „Мој скерлет цвет” за 2018. годину (Самара). Објављено у педагошком часопису „МЕТРОНОМИК”. Добитница дипломе Међународного конкурса женске ПОЕЗИЈЕ „Словенска лира” Русија-Србија-Бугарска 2021. „ЗАЈЕДНИЧКА”.

Дајте, повратимо добро

Дајте, повратимо добро

Дајте, повратимо добро
Толико нам недостаје!
Распрши се као сребро
Нека планета постане боља!

Заштитићемо је од зла,
Сачувајмо све људе од туге,
Да ускоро дође
Сва чистота, и вера са њом.
Сербия


Рецензии