Андрей Вознесенский Стриптиз Билингва
У ревю
Роздягається жинка, дурячи…
Реву?..
Чи ріже прожектор мені очі ?
Шарф зриває, шаль зриває, мішуру.
Як здирають з апельсина всю цедру.
А в очах туга лиха як в хворих птиць.
Цей огидний танець є "стриптиз".
Страшний танець.В барі лисини та свист,
Як п'явки, очі п'яниць налились.
Цей рудий, неначе мазаний жовтком,
Пневматичним смикається молотком!
Той, як клоп — апоплексичний і страшний.
Апокаліпсисом виє саксофон скажений.
Проклинаю зараз Всесвіт, твій масштаб!
Марсіанське сяйво таке на мостах,
Проклинаю, люблячи, дивуючась
Проливна танцює жінка під той джаз!
"Ви Америка?" - Цікавлюсь, ідіот.
Вона сяде та цигарку кине в рот .
«Хлопчик, скаже, ах, який у вас акцент!
ЗамовтЕ мені мартіні та абсент».
Свидетельство о публикации №124110600477