Михаил Аникин. Родная речь. Рус. Бел
Нивы.Облака.
Я - из этой сини.
Сын твой -
На века.
Ты- моя проматерь.
И жена, и - дочь...
Дни меняют скатерть,
Подступает ночь.
Молоком из крынки
Пролились дожди...
Русь моя,
Росинка,
Ты -
В моей груди!
***
Родная гаворка
Русь мая. Расія.
Нівы і аблокі.
Я - з гэтай сінечы.
Сын твой -
На стагоддзі.
Ты- мая праматер.
І жонка, і - дачка...
Дні змяняюць абрус,
Падступае ноч.
Малаком з гладышкі
Праліліся дажджы...
Русь мая,
Расінка,
Ты -
У маіх грудзях!
Свидетельство о публикации №124110401236