w naszym mieszkaniu

nie przyszed; na nasz; parapet;wk;

nikt

tak, w;a;ciwie jeste;my nikim

oczekiwany

w naszym mieszkaniu by;o zimno

wiatr rozwiewa; dziury

na sam koniec naszego pokoju

by;y ciep;e

nie by;o nam w nich zimno


siedzieli;my na dobrze zu;ytym

materac ze s;omy

przytuleni do siebie

i by;o to dla nas dobre


w ;rodku znajdowa; si; s;;j

z martwym, zwi;d;ym rumiankiem

kt;ry pachnia; truskawkami

i mysz wci;; do nas przychodzi;a

i przyni;s; nam banknoty studolarowe


zawy; wiatr

mysz si; przestraszy;a

drzwi si; roze;mia;y

okna zawy;y ze strachu?

i usiedli;my na zniszczonym materacu


trzymali si; za r;ce

i by;o nam bardzo ciep;o

i nie jest zimno


***  *** 


Рецензии