Залаты цялец

  "Калі ж ён наблізіўся да табара і ўбачыў
   цяля і скокі, тады ён запаліўся гневам
   і кінуў з рук сваіх скрыжалі і разьбіў
   іх пад гарою; і ўзяў цяля, якое яны зрабілі,
   і спаліў яго ў агні, і сьцёр на пыл,
   і рассыпаў па вадзе і даў яе піць
    сынам Ізраілевым."
                Выхад 32:19,20.

      Адпомсьціў Майсей бязьлітасьцю строгай
      За здраду жыдоў Магутнаму Богу!
      Урок на вякі -- бяздушны цялец
      Ні чым не заменіць Творцу Ягову!

                27.07.2021г.
   


Рецензии