Прошу тебя смиренно Р. Бородулин, пер с белорус
Моей любви, спеша, не навреди.
Она ещё не обрела дыханья,
Ещё робка на жизненном пути.
Тебя боится первое свиданье,
Чьим долгим приближением согрет.
Так новый грех пугает покаянье,
И тьмы чурается лучистый свет.
Молю тебя, тревожась, расставанье,
Туман ночей до срока не развей,
Пока упрёком вырвалось признанье,
И не охрип рассветный соловей.
Тебя боится первое молчанье,
В котором все слова обнажены.
Так рук своих стесняется касанье,
Страшится дол нахлынувшей волны.
Кричу тебе украдкой, расставанье,
О ком печалюсь в думах - не пытай.
Приди в последний миг существованья,
И грусть мою по свету разметай.
Рыгор Іванавіч Барадулін
Прашу цябе вяльможна, развітанне...
Прашу цябе вяльможна, развітанне,
Не падганяй, шляхі не караці.
Яшчэ не падрасло маё каханне,
Яно яшчэ разгубіцца ў жыцці.
Цябе баіцца першае спатканне,
Яно здалёку да мяне прыйшло.
Так зноў грахоў баіцца пакаянне,
Баіцца цемры смелае святло.
Малю цябе трывожна, развітанне,
Туман начэй заўчасна не развей.
Яшчэ маё малее дакаранне
I не ахрып світальны салавей.
Цябе баіцца першае маўчанне.
Яно адно пра ўсё сказала мне.
Так рук сваіх баіцца дакрананне,
Баіцца дол, што хваля захлыне.
Крычу табе астрожна, развітанне,
Як зваць маю самоту – не пытай.
Прыйдзі тады, калі мяне не стане.
I смутак мой са светам развітай.
Свидетельство о публикации №124110205968