84-6. Къази Гьасан ва факъир Али

Къази Гьасана, китабдиз килигна, лагьана:
 -Аялар гъуьлуьнбур я, папаз аялар жерди туш.
 -Ччан къази буба, валлагь ам зи гъуьл туш, ам за
пулдиз ур фенд тир, ада пул гьисаб ирнагъ заз
акунай,-лагьана ишез-ишез къариди.
 -Гьаясуз, аялар гьаданбур я, квахь зи виликай,-
лагьана къазиди.
 Къаридиз чара хьанач, ида са виш манат кьилелни
эхцигна кьуд виш манат яхгана, Алидвай вичин аялар
къахцуна хъфена. Къази перт хьана амукьна, Алиди
идаз лагьана:
 -Ччан къази буба, вун лап гьакь гувай этем я. Ин
кьуд виш манат заз лап сагъ-саламат папан патуг
хутхуз кканзава; им ваз аманат хьуй, за фена, са
пуд къуз кквалахна, рекъиз хъфир са вад манат пул
къазалмиш хъийиза.
 -Пагь, ччан хва, ам вуш лагьай гаф я хьи, аманатзиз
хиянатвал жеш хьи,-лагьана къазиди.
  Али, пул къази Гьасанаг ягана, фена. Са пуд къуз
кквалахна инда вад манат пул къазалмишна; ахпа хтана
индаз къазидвай вичин пул хкан хьана. Къазиди:
 -Пул финавайзи я, вун финавайзи я,-лагьана, гьалдарна
нуькверар, гатаз-гатаз им вичин гьаятзай ахкъудаз туна.
 Факъир Али ишез-ишез мад ханумзин патуг хъфена.
Ханумзи индавай хабар кьуна:
 -Мад гьик1 хьана, мад ву вушиз ишезва?
 Алиди мад вичин кьилел атай гьал-кьиса ахъайна.
 -Вун, ан пул гъиле гьатайла, т1а къвазна?-лагьана
хъел куваз ханумзи, ахпа къаравушриг хап1ай гуз
туна, ам къаткурна.


Рецензии