84-5. Къази Гьасан ва факъир Али
Гьасанни Гьусейн лугьур, фена базардай ичер
къацуна гьан къаридин к1вализ вач. "Гьасан,
Гьусейн!" лагьана, эвер гана абруз ичер це.
Ахпа, ша, ччан рухваяр, захъ галаз хъша, зун
хъфизва,- лагьана абрун гъил кьуна хъвач.
-Валлагь ханум, зи жибинда са кепекни пул
амаш,- лагьана Алиди.
Ханумзи идаз са пуд манат пул гана: адани ичер
къацуна ханумзи лагьайвал авуна. Къари к1вале
авачиз хьана, Алиди, ичер гана, гадайрин гъил
кьуна вичих галаз хутхвана. Са арадлай къари
хтана, килигайт1а, гадаяр к1вале амаш, ида
къуншийривай хабар къуна; абру лагьана:
"Са итим атана вичих галаз хутхвана".
Къаридиз чир хьана им гьан накьан итим тирди;
инда кьуд виш манат пулни къацуна, зверна
гьанбурухъ ахгалкьарна.
-Я лемрен хва, ан аялар на т1а хутхузава?-
лагьана къариди.
-Я лемрен руш,- лагьана Алиди, -накь вун зи паб
тир, за вун хкъана, гила зи аялар за хутхузава,
мад ваз вуш кканзава?
Ибрун мад инал дава хьана, Алиди аялрин гъил
ахъайнач; къарадавайри атана мад ибур къазидин
патуг тухвана. Ин вахтунда Алиди лагьана:
-Къази буба, вун сагърай, вун хъсан шариат,
гьакь гвай этем я, заз вун чир хьана. Накь им
зи паб тирал ви патуг субут хьанай, вунани им
заг хукъуз тунай, гила за зу аялар хутхузава,
мад идаз вуш кканзава?
Свидетельство о публикации №124103108120