Листопад

Листопад, листопад нас вітає.
Жовтим листям всю землю вкриває.
Листопад, листопад нас вітає,
І ворота зимі відчиняє.

Місяць довгих та темних ночей,
Непроглядних, коротких світанків;
Не розплющити майже очей –
Сутеніє заледве не зранку.

Вітер злий все гуде й гуде –
Нам потужну показує силу.
Годі, вітре, лякати людей!
Не лютуй, величезний вітрило!

Дуже важко йти працювати,
Бо постійно так хочеться спати.
Вип'ю чаю. А, може, і каву.
За вікном я побачила ґаву.

Ґава мовила все без угаву,
Хоч була вона трохи гаркава.
Ну а я допиваю цю каву –
Бо на мене чекають вже справи.

Листопад, листопад нас вітає.
Жовтим листям всю землю вкриває.
Листопад, листопад нас вітає,
І ворота зимі відчиняє.


Рецензии