84-4. Къази Гьасан ва факъир али
хъфена; Али къазиди гьарай гана ахкъудна. Югъни
мич1и хьана, къвал акатна; идан жибинза кепекни
пул амукьнаш, я им элифарзай касни хьанаш. Эхир
факъир Али, чара акьалт1на, са айванзин къап кувай
чкадик акъвазна:
-Я ребби, гила зун папан патуг гьик1 хъфиза, юсни
бегьем хьана, са кепек пулни заз аваш,- лугьуз
ишез хьана.
Ин къап са тажирзин къап яз хьана; тажир вичиз
мал гъиз маса шегьерриз фенавай, к1вале вичин
къаравушарни галаз адан ханум амай. Ханум къатканвай,
ишелин ван атайнагъ, ада вичин къаравушриз лагьана:
-Ам фин лемрен хва ят1ани зи гьаятдай цкура, ишез
заг ахвариз тазваш ада.
Къаравушри фена:
-Кувахь, лемрен хва киц1, вач инай,- лагьана ам цкурна.
Али гьинихъ фена, гьанихъ фена, идаг са далда
гакьунаш; къвал къвазвайвили им мад элхкъвена хтана
гьиник ишез акъвазна. Ханумдиз мад идан ван хьана,
язух атана, ида вичин къаравушриз лагьана:
-Ан лемрен хва са дерт авайди я, алад ам зу патуг
гуваз хъшай.
Абру факъир Али ханумзин патуг гъана.Ханумзи адавай
хабар кьуна:
-Вун вушиз ишезва, ваз вуш хьанва, ви дерт вуш я?
Алиди, пашмандаказ, вичин кьилел атай агьвалат
хьайивал ханумзиз ахъайна. Ханумзи вичин къаравушриз:
-Идаз хап1ай гана къаткура,-лагьана, вуч т1уб саса
кьуна фикириз акъвазна. Эхир идаз ам Гуьзел лугьур
къари тирди чир хьана, вушиз лагьайт1а, идалай гъейри
ин шегьерза ихьтин гьаясуз къари авайзи тушир.
Ибур вири къаткана фаракъат хьана. Экв хьайнагъ ханумзи
Алидиз лагьана:
-Эй факъир, ан къари срар кьери, расу ч1ерч1инди тирни?
-Тир, тир,ханум!- лагьана Алиди
Свидетельство о публикации №124103004309