Азарханада-2

Са виш аскер авай чка,
Цав хьиз, ац1ай гъетерив,
Тухвана зи фикир вичел,
Нур гузавай вилери.

Катра кьве хат, таниш хьтин,
Килигзавай арадай.
Галайбурув гекъигайла,
Аял хьтин аквадай.

Эхиз тежез куьтягьдалди,
Цацарал хьиз алк1ана.
Са виш жуьре фикирарни
Зи келледиз атанай.

Гьар са карди, тариф алай,
Эхир гъайт1а хъсан я.
Жуван са кас и тегьерда
Акур ч1авуз - залан я...

Эхир гьатна къужахра чун,
Каш-мекь ийиз ацукьна,
Лап йиферин кьуларалди,
Зунни гьана амукьна.

Хьайит1ани бала ч1ехи,
Аял хьиз ваз аквада.
Чанар ягъиз, хатур ийиз,
Аялдив хьиз рахада.

Жуна акваз, элцуькнавай,
Жува-жуваз кьасзавай.
За гьик1 лугьун идаз аял,
Аскердин либасзавай.

 -Им кьвед лагьай хер я,-лугьуз,
Зарафатдив рахазвай.
Къалур тийиз вичин гьалар,
Адан т1ал заз аквазвай.


Рецензии