Александр Бирт. Старик и зеркало

Что видит в зеркале старик
Александр Бирт
                То ли опыт тому причиною,
                То ль иная виной неприятность.
                Только морда покрылась морщинами,
                Лада Мали
                http://stihi.ru/2024/09/18/4087

Что видит в зеркале старик?
Для триллера типаж?
Зачем он к старости постиг
бездонность и кураж   
любви небесной,
что века
хранят в бесчисленных строках.
 
И я всю жизнь читал взахлёб,
взывал всечасно к Ней,
завалы шелухи разгрёб
и вот, на склоне дней,
итог истерзанных страниц:
- Не красит опыт наших лиц.

Что ж, старче,
страшный-ли, смешной,
тут нет причин для слёз:
В любви, земной и неземной,
ты для чего-то рос…
Не опыт старит, а года.
Любовь – бессмертия среда.


***


Што бачыць у люстэрку старэц
 
                Ці то досвед таму чыннікам,
                Ці то іншая віной непрыемнасць.
                Толькі твар пакрыўся маршчынамі,
                Лада Малі
               

Што бачыць у люстэрку стары?
Для трылера тыпаж?
Навошта ён да старасці спасціг
Бяздоннасць і кураж   
любві нябеснай,
што стагоддзі
захоўваюць у незлічоных радках.
 
І я ўсё жыццё чытаў захлёбваючыся,
заклікаў заўсёды да Яе,
завалы шалупіны разгроб
і вось, на схіле дзён,
вынік скатаваных старонак:
- Не фарбуе досвед нашых твараў.

Што ж, старчэ,
страшны-ці, смешны,
тут няма прычын для слёз:
У каханні, зямным і незямным,
ты для чагосьці рос…
Не вопыт старыць, а гады.
Каханне – неўміручасць ды і годзе.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Здравствуйте, Максим!
Мне, выходцу из Белоруссии, очень интересно читать своё стихотворение на роднай мове.
Сам бы уже не взялся писать на белорусском.
Расположу на своей страничке.
Спасибо!

Александр Бирт   29.10.2024 08:57     Заявить о нарушении