Азарханада-1

Садра чун азарханадиз
Акъатнай са сеферда,
Ацукьнавай, битав хьана,
Аскерар са тегьерда.

СВО-дин дяведавай,
Хирер хьайи кьегьалрин,
Гуьгьуьл къачуз атанвай чун,
Жавабар гуз суалриз.

Залан хирер алайбурун
Кьадарни лап бегьем тир:
Гекъигайла жуван гьалар
Масадбурув, зегьем тир.

Гьар жуьредин авай ина
Яшар хьайи, тахьайбур.
Фикирна за: "Чи зегьметар
Яраб ят1а гьавайбур.

К1вачер квачир аскердиз, лагь,
Куьз герек я шиирар?
Къудур яз атанва, белки,
И сегьнедал шаирар".

Амма вилер ишигълу яз,
Килигайла сегьнедиз,
Аватна зун, и гьал акур,
Шииратдин дегьнедиз.

Ялав хьана акъатзавай
Шиир, гурлу ц1ар хьана,
Жувакайни лукьман ийиз,
Рик1ни Т1имил т1ар хьана.


Рецензии