84-2. Къази Гьасан ва факъир Али

 Ин вахтунза итимди лагьана:
 -Я паб, заз са ц1икьвед варз вуна муьгьлет це, за
фена, пул къазалмишза. Ан ви таяр-туьшериг вад манат
пул гуват1а, за ваг са салай кьулухъ ц1уд манат
пул югуза.
 Паб рази хьана; факъир Алини пул къазалмишиз са
шегьердиз фена.
 Юс ат1удалди ида са девлетлузиз нуьквервална,
ахпа вичиз къведай гьакьни къахцуна хтана.
Шегьердин къерехзиз хтайнагъ, ида: "Акван заз
гьикьван пул хьанат1а"-лагьана, гьисабиз башламишна.
Гьисабурт1а,-виш манатдин сагъ манатар, виш манатдин
зур манатар, виш манатдин абасияр аваз хьана.
 -Аллагьди берекат кутурай, ин пул заз бес я,-лагьана,
им вичиз ккени-ттаккан къацуз элхкъвена шгегьердиз
хтана. Факъир Алиди пул гьисаб извайнагъ, са къаридиз
акунай кьван, им шегьердиз хтайнагъ и къариди атана
идан яха кьуна.
 -Я къари, ваз завай вуш кканзава?-лагьана Алиди.
 -Вун зи т1алакьар яхгана хъвач ман,-лагьана къариди.
 -Я ваккан руш, вун вуж я хьи, за ви т1алакьар яхгуз?-
лагьана Алиди.
 -Зун ви паб я, зи т1алакьар тахгана вун вут1 хъфизва?
 Ибрун инал еке дява хьана, къарадавайри атана писпи
яна, лагьана:
 -Ам итим я, вун дишегьли я, чуьне сада садахъ галаз
т1а дява ийизва, чвез айиб тушни?
 -Им зи гъуьл я, вучни маса хуьрей я, зи т1алакьар
тахгана хъфизва,- лагьана къариди.
 Алиди лагьана:
 -Заз ин дишегьли къенин къалди къведалди чизайзи туш,
я заз им акурзини туш.
 Ибру гьуьжетиз акурла, къарадавайри ибур кьведни
къуна къазидин патуг тухвана.


Рецензии